Vetedeg klassisk.
1 pkt jäst
5 dl mjölk
150 g margarin/smör
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,4 l mjöl
Ev. 1 rejäl msk nystött kardemumma.
1 pkt jäst
5 dl mjölk
150 g margarin/smör
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,4 l mjöl
Ev. 1 rejäl msk nystött kardemumma.
Fyllning: * ca 100 g smör * 1 dl socker * 3 msk kanel. = Blandas.
*Smula jästen *Smält smöret * Värm mjölken i smöret till 37 grader * Häll över jästen. * Blanda i övriga ingredienser * Ta i lite mjöl i taget * Låt jäsa dragfritt i 40 min * Baka ut bullar med fyllningen* Låt jäsa 30 min till. * pensla med uppvispat ägg * Baka i mitten av ugen 250 grader i ca 7-8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar