Latte Madagaskar
*2 dl baristamjölk *1/2 vaniljstång *1 enkel espresso
Gör så här
Häll mjölken i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången. Låt vaniljstång och frön dra i den kalla mjölken ca 15 min. Häll espresson i en mugg. Ta upp vaniljstången ur mjölken. Värm mjölken försiktigt i kastrullen till ca 65º och vispa till ett mjukt skum. Tillsätt mjölken i muggen.
Caffé lakrits
*2 msk Arla vispgrädde *1 tsk råsocker *1/2-1 tsk lakritspulver *1 enkel espresso
*5 hallon *1 dl Arla baristamjölk
Gör så här
Värm grädde och socker i en liten kastrull. Tillsätt lakritspulver och rör tills lakritsen löst sig. Häll gräddblandningen i ett glas. Häll espresson i glaset. Värm mjölken och hallonen försiktigt i en kastrull till ca 65º och vispa till ett mjukt skum utan att hallonen går sönder. Tillsätt mjölken i glaset. Garnera gärna med några hallon på toppen.
Coccocino
*1 enkel espresso *1/2 dl Arla baristamjölk *1/2 dl kokosmjölk
*kakaopulver
Gör så här
Häll espresson i en kopp. Värm mjölk och kokosmjölk försiktigt i en kastrull till ca 65º och vispa till ett mjukt skum. Tillsätt mjölkblandningen i koppen. Strö lite kakaopulver över.
1 kommentar:
Så kul att du har fixat en till blogg med massa recept. Även om jag inte skriver så besöker jag då och då?=)
Måste prova en kaffesort någondag.
Puss å kram
Skicka en kommentar