Rågsiktsbröd!
Åh.. vagott detta bröd är! Och så enkelt de är att baka. Ni måste bara prova! Jag bakar detta bröd ofta.
100 margarin (jag brukar baka på mjölkfritt smör)
1 liter havremjölk oatly eller vanlig mjölk.
2 pkt jäst
1 msk salt
1 dl sirap
1 1/2 msk stött fänkål
1 1/2 msk stött anis
ca 1 påse rågsikt 2kg.
1 liter havremjölk oatly eller vanlig mjölk.
2 pkt jäst
1 msk salt
1 dl sirap
1 1/2 msk stött fänkål
1 1/2 msk stött anis
ca 1 påse rågsikt 2kg.
* Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
* Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen.
* Häll i allt utom mjölet. Rör om.
* Ta i hälften av mjölet. Rör om.
* Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
* Låt jäsa under bakduk i 30 min ca.
*Dela degen på 6 och baka ut till limpor * Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Lägg på bakduk.
* Jäsning 30 min.
* Baka av i 200 graders värme i ca 8 - 10 minuter.
Sååå gott till soppa!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar