fredag 7 november 2008

Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd!
Åh.. vagott detta bröd är! Och så enkelt de är att baka. Ni måste bara prova! Jag bakar detta bröd ofta.
100 margarin (jag brukar baka på mjölkfritt smör)
1 liter havremjölk oatly eller vanlig mjölk.
2 pkt jäst
1 msk salt
1 dl sirap
1 1/2 msk stött fänkål
1 1/2 msk stött anis
ca 1 påse rågsikt 2kg.

* Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
* Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen.
* Häll i allt utom mjölet. Rör om.
* Ta i hälften av mjölet. Rör om.
* Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
* Låt jäsa under bakduk i 30 min ca.
*Dela degen på 6 och baka ut till limpor * Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Lägg på bakduk.
* Jäsning 30 min.
* Baka av i 200 graders värme i ca 8 - 10 minuter.




Sååå gott till soppa!!!

Inga kommentarer: