Svensk moussaka - den med potatis istället för aubergine.
Ingredienser
10 potatisar, kokta
2 gula lökar, finhackade
1-2 1-2 klyftor vitlök, hackade
400 g köttfärs
1 msk vetemjöl
1/2 dl buljong från tärning
1-2 msk tomatpuré
1 krm timjansalt
PepparSås: 3 msk margarin
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
4 dl lagrad ost, riven
salt och peppar
Gör så här:
1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.
2 kommentarer:
Ser att jag kommit rätt,för jag älskar go mat och att prova på nya recept och få nya ideér!
Åhh,så god din moussaka ser ut den bara måste jag pova att laga till,
tack för receptet!
Kram Maria
Är verkligen glad att jag hittade hit,du har sååå många fina recept som ser så goda ut och så läckra bilder!
Kramkram
Skicka en kommentar